IWC

2021 meest populaire IWC pilotenhorloge

replica horloges replica IWCIWC heeft de innovatie van Vogt nog een stap verder gebracht. Zo heeft het horloge geen enorme hendel meer aan de rand van de kast die geopend moet worden voordat de Timezoner functie geactiveerd kan worden. In plaats daarvan is de functie bijna volledig verborgen achter de linkerkant van de behuizing, waar een nadere blik twee smalle uitsparingen onthult die zich uitstrekken naar de nokken.

De ingenieurs van IWC combineerden drie technologieën om het Timezoner-mechanisme te creëren. Ten eerste is er de stadsring uit de Pilot’s Watch World Time Zone: de naam van elke stad vertegenwoordigt een van de internationale tijdzones. Ten tweede is er de verende roterende ring: deze ring werd voor het eerst gebruikt door Porsche Design op de Aquatimer 2000 in de jaren 80 en kan alleen worden gedraaid door druk uit te oefenen op twee tegenover elkaar liggende punten tegelijk. Ten derde is er het roterende systeem van de buitenste en binnenste bezels van de Aquatimer: dit systeem brengt de beweging van de buitenste bezel over op het uurwiel, de 24-uurswijzer en het datumwiel via een differentieel.
In termen van tijdwaarneming loopt IWC’s zelfopwindende fabricage Calibre 89760 in dit Worldtimer-replicahorloge met een betrouwbare balanssnelheid. Door deze constructie kun je de chronograaf continu laten lopen terwijl de snelheid van het horloge stabiel blijft, met gemiddeld 2,9 seconden per dag. Een handige feature die het vermelden waard is, is dat de verstreken minuten en uren een subdial op 12 uur delen, waar de verstreken tijd visueel kan worden afgelezen, net als op een gewone wijzerplaat.
Het uurwerk heeft alle kenmerken van een IWC-horloge: robuuste constructie, ratelende opwinding en een zeer lange gangreserve van 68 uur. Het maakt deel uit van de 89000-kaliberfamilie, het eerste chronograafuurwerk dat volledig in eigen huis is ontwikkeld door Schaffhausen, evenals het 89360-kaliber dat in 2007 werd geïntroduceerd. Verdere ontwikkeling van de 89800-kalibers omvat een grote digitale datum- en maandweergave.
De typische vorm van een IWC Pilot’s Watch ontvouwt zich onder een saffierglas met aan beide zijden een antireflectiecoating om plotseling drukverlies te voorkomen. Het ontwerp van de Pilot’s Watch wordt gekenmerkt door leesbare cijfers en wijzers, leesbare nachttijd en contrasterende zwart-witte elementen. Dit kleurenschema is een aanvulling op de datumweergave. Vertrouwend op witte cijfers op een zwarte schijf, verandert deze indicator geleidelijk om elke nacht om middernacht de volgende datum weer te geven. Een duidelijk gekalibreerde schaal op een steile flens langs de omtrek van de wijzerplaat zorgt voor een dubbele service voor de minuten en verstreken seconden. De 24-uursaanduiding op de antracietkleurige ring binnen de uurcirkel is minder goed zichtbaar.
Met al deze onderscheidende uitrusting slaagt het nep Rolex Watch-uurwerk er duidelijk in om een klassieker voor pilotenhorloges te worden. De essentiële elementen van een pilotenhorloge worden op de voorgrond geplaatst, terwijl de extra functies en bijbehorende indexen de indruk wekken van instrumentatie en pilootachtige elegantie.